Formand for nedlagt kommission: Pension er oplagt trepartstema

PENSIONSREFORM: Der har været tavshed om reformen, der skal få danskerne til at spare mere op til pension, siden regeringen lukkede Pensionskommissionen. Nu kræver fagbevægelsen det på trepartsbordet.

For omkring en halv million danskere er det en dårlig forretning at spare op til pension i de sidste år på arbejdsmarkedet. De risikerer både at blive modregnet i offentlige pensionsydelser og få pensionsopsparingen beskattet med over 60 procent. 
For omkring en halv million danskere er det en dårlig forretning at spare op til pension i de sidste år på arbejdsmarkedet. De risikerer både at blive modregnet i offentlige pensionsydelser og få pensionsopsparingen beskattet med over 60 procent. Foto: colourbox.com
Søren Elkrog Friis

Selv om man har lukket kommissionen, har man ikke fjernet problemet.

Torben M. Andersen
Professor i økonomi og tidligere formand for Pensionskommissionen

Det var dumt at lukke kommissionen, men gjort er gjort, og så mener vi, at trepartsbordet er det bedste sted at sikre en holdbar løsning.

Arne Grevsen
Næstformand, LO

Det skal bedre kunne betale sig at spare op til pension.

Når regeringen inden for de næste uger indleder trepartsforhandlinger, vil det være oplagt at sætte en reform af pensionsystemet på dagsordenen.

Det mener Torben M. Andersen, tidligere overvismand og formand for Pensionskommissionen, som blev nedlagt af Venstre-regeringen i juni 2015.

Dokumentation

Regeringsgrundlaget om pension

Det danske pensionssystem er grundlæggende velfungerende og robust. Det bygger især på folkepensionen, de meget udbredte arbejdsmarkedspensioner og de frivillige pensioner.

Regeringen ønsker at styrke fundamentet for et trygt pensionssystem i Danmark. Vores mål er, dels at det bedre skal kunne betale sig at spare op, dels at flere sparer op til deres pension, så man har større økonomisk tryghed i alderdommen. Der er store samfundsmæssige fordele ved, at en stor del af fremtidens pensioner er opsparingsbaseret, men der er fortsat grupper, som ikke er dækket af arbejdsmarkedspensioner.

Derfor vil regeringen i foråret 2016 gennemføre en pensionsreform, hvis hovedsigte er, at restgruppen af personer uden egen opsparing til alderdommen reduceres markant.

Kilde: Sammen for fremtiden, juni 2015


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00