Nyt debatpanel på Altinget: fødevarer 

DEBAT: Altinget: fødevarer har samlet et bredt hold af nye debattører, der frem til årsskiftet vil kommentere på udviklingen i dansk fødevarepolitik. Mød panelet her.

Følg debatten hver tirsdag på Altinget: fødevarer.
Følg debatten hver tirsdag på Altinget: fødevarer.
Minna Møbjerg Stevnhoved

Som noget nyt vil ordet frem til årsskiftet være frit på Altinget: fødevarers debatsider.

Et nyt debatpanel står nu klar til at udnytte dette og vil hver tirsdag på skift give deres vinkel på egne udvalgte dele af udviklingen i den danske fødevaresektor.

Husk, at du som læser altid er velkommen til at blande dig i debatten, enten ved at benytte kommentarfeltet i bunden af indlæggene, eller ved at sende et indlæg til [email protected].

Debatpanelet er sammensat som følger: 

Fakta
Bland dig i debatten! 
Send dit indlæg til [email protected]

Kirsten Lund Jensen er uddannet jordbrugsøkonom og er leder af Landbrug og Fødevarers økologiafdeling. Her arbejder hun for at varetage økologiske landmænds interesser og synliggøre deres holdninger i relevante fora. Desuden er hun formand for Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemers (ICROFS) Programkomité.

Ole Linnet Juul er branchedirektør hos DI Fødevarer. Her står han i spidsen for varetagelsen af de omkring 260 medlemsvirksomheders interesser og søger derfor indflydelse, når det gælder fødevarelovgivning, forskning og innovation, markedspolitik og kvalitetssikring. Ole Linnet Juul er uddannet cand.scient.pol. fra 1987.

Lone Vitus er gårdejer og landmand. Hun driver Brandbygegaard nord for Horsens og blogger løbende om hverdagen på gården. Derudover arbejder hun som forfatter, foredragsholder og debattør, hvor hun spænder over emnerne fødevarer, landbrug, medicinforbrug i husdyrproduktionen og etiske spørgsmål i relation hertil.

Torsten Buhl er direktør i Danske Slagtermestre og formand for den nystiftede forening FødevareDanmark. Sidstnævnte blev i sidste måned stiftet for at imødekomme behovet for en organisation, der kan tage små og mellemstore fødevarevirksomheders sag. Paraplyorganisationen skal assistere medlemsvirksomhederne i spørgsmål om fødevarelovgivning, arbejdsmiljø, økonomirådgivning etc. Torsten Buhl er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet.

Svend-Erik Andersen er formand i Danmarks Fiskeriforening, der som hovedorganisation arbejder for at fremme danske fiskeres interesser, både gennem aktivt politisk arbejde og gennem rådgivning og markedsføring. Allerede efter 10. klasse startede han sin karriere i fiskerhvervet og tog i 1981 skippereksamen fra Frederikshavn Skipperskole. Selvom han i dag er bosat i Vejle, ejer han fortsat kutteren 'FN 462 Jeanne', som fisker jomfruhummer i Nordsøen, og han arbejder i perioder ved siden af sine forpligtelser i Danmarks Fiskeriforening. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024