Dansk Folkeparti vil sløjfe to DR-kanaler

TV: DR skal i fremtiden kun have fire tv-kanaler i stedet for de nuværende seks. Det mener Dansk Folkeparti, som vil give mere plads til HD-tv for at holde liv i det traditionelle flow-tv. Til gengæld får den omstridte DR3 lov til at overleve som flow-kanal, selv om partiet tidligere har krævet den lukket. Socialdemokraterne afviser at tage stilling til spørgsmålet.

Står det til Dansk Folkeparti, skal DR fremover kun have fire tv-kanaler.
Står det til Dansk Folkeparti, skal DR fremover kun have fire tv-kanaler.Foto: Camilla Kongsted/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Det kan godt være, at det nye medieforlig endnu ikke er trådt i kraft, og at det næste først skal forhandles på plads om små fire år. Men det holder ikke Dansk Folkeparti fra at tage forskud på forhandlingerne om fremtidens rammeaftale for DR.

Står det til medieordfører Morten Marinus, skal DR’s nuværende seks tv-kanaler barberes ned til fire, når det næste medieforlig træder i kraft i 2019. 

DR fylder nemlig for meget i forhold til de kommercielle tv-aktører, mener han. Derfor skal DR’s flow-kanaler - der ud over hovedkanalerne DR1 og DR2 tæller DR Ultra, Ramasjang, kulturkanalen DR K og den omstridte ungdomskanal DR3 - ikke længere have deres egne kanaler at boltre sig på. 

De skal derimod deles om den sendetid, som er på de resterende fire tv-kanaler, forklarer DF-ordføreren.

Jeg tror fortsat, at flow-tv har en fremtid, og derfor er det nødvendigt, at tv-programmerne i videst mulig udstrækning er i HD-kvalitet. Seerne vil kræve det mere og mere, og det skal vi fra politisk side respektere.

Morten Marinus (DF)
Medieordfører

“De kommercielle tv-kanaler har brokket sig over, at eksempelvis DR3 på visse tidspunkter i løbet af dagen ligner dem for meget. Det skyldes blandt andet, at de sender mange indkøbte film og tv-serier fra udlandet, og det skal der sættes en stopper for. Derfor skal vi skære i den samlede sendetid og kanalkapacitet, så hver enkel kanal ikke skal levere samme mængde indhold som i dag,” siger Morten Marinus.

I dag har DR’s kanaler nogle meget klare profiler. Er der ikke en risiko for, at man mudrer det til, hvis man nu sammenlægger dem?

“Nej, for man kan jo stadigvæk bruge de forskellige logoer, så brugerne ved, at der om dagen er tale om DR Ultra, mens der er om aften eksempelvis er tale om DR3,” siger han.

DF freder DR3
Morten Marinus understreger, at det ikke handler om at skære i det egenproducerede indhold, som DR’s nichekanaler leverer i dag. Derfor vil der heller ikke være tale om, at DR skal ud og fyre redaktionelle medarbejdere, selv om sendetiden bliver indskrænket drastisk.

“Der er altså ikke tale om en økonomisk besparelse, men derimod om, at vi skal styrke det danskproducerede public service-indhold.”

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024