Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Det mener aviserne om Sass-sagen

OVERBLIK: Dagens lederskribenter er overordnet enige om, at det virker en kende besynderligt, at et enkelt cafémøde skulle være udslagsgivende for gårsdagens dramatiske fald fra magtens tinder.
Foto: socialdemokraterne.dk

Børsen: Løgn eller svaghed
- Der er kun to muligheder i rockersagen om topsocialdemokraten Henrik Sass Larsen: Enten er det en løgnehistorie af farlige dimensioner, og Sass er i et afhængighedsforhold til rockere. Ellers har Helle Thorning-Schmidt, allerede inden hun har sat sin fod inden for i Statsministeriet, vist sig som en svag politisk leder, der rystes af uvæsentlige detaljer.

Læs mere


Ekstra Bladet: En bombe af utroværdighed
- Thorning har måske været konfliktsky over for den ærgerrige Sass. I hvert fald er det tyndt at lægge hele ansvaret fra sig efter et langt forløb i sommer og 14 dages intense regeringsforhandlinger. Man kan ikke bare smile tappert og sige: Hov, det havde jeg sørme ikke lige set komme...  Eller også har Sass skjult noget for hende - og det falder igen tilbage på den kommende statsminister: Den allernærmeste på hendes hold fortæller hende ikke, at han har lig i lasten? Hvad mangler hun ellers at have styr på, tænker man.

Læs mere


Information: Kammerat Sass
- Kan man forestille sig, at Helle Thorning-Schmidt under de seneste 14 dages regeringsforhandlinger har haft Henrik Sass Larsen ved sin side for at smide ham ud i 11. time? Lader Helle Thorning-Schmidt sin politiske bedsteven falde på ét enkelt cafémøde med en rocker, drager hun sin egen karakter og dømmekraft alvorligt i tvivl. For landets bedste må vi håbe, at den kommende statsminister ved noget, vi andre ikke ved. Hvilket da også er mest sandsynligt.

Læs mere


Berlingske: Drop sludderet om Sass Larsen
- Det er suverænt statsministeren, der beslutter, om en belastende rapport - som Sass Larsen næppe selv har set i sin helhed - diskvalificerer Sass Larsen til en ministerpost. Det har hun tydeligvis ment. Hun har desværre også tydeligvis satset på, at offentligheden ville købe sludderet om, at et enkelt café-møde med en rocker var tilstrækkeligt til at forhindre en sikkerhedsgodkendelse. Spørgsmålet er, om materialet mod Sass Larsen er af en karakter, at det også kan belaste hans virksomhed som folketingsmedlem. Da der er tale om personfølsomme oplysninger, kan Helle Thorning-Schmidt ikke selv lægge dem frem. Men hun bør fortælle den nu forhenværende ministerkandidat, hvad PET har på ham, og hun bør overtale ham til at fortælle vælgerne, hvad de er. Den tid bør være forbi, hvor nogen regering kan binde vælgerne den slags vrøvl ind.

Læs mere


B.T.: Alt for mange spørgsmål
- Hvad er så den reelle grund til, at Sass Larsen ikke kan blive sikkerhedsgodkendt af PET? Er det fordi hans relationer til rockermiljøet i Køge og omegn er langt mere indgående og belastende, end vi endnu har fået indblik i? Eller er det fordi den kommende retssag mod vennen og ex-formanden for Socialdemokraterne i Køge, Tommy Kamp, bringer ting frem, der også rammer Henrik Sass Larsen? [...] Vi mangler svar på rigtig mange spørgsmål i Sass' PET-godkendelses-sag, der allerede før valget florerede som sejlivede rygter blandt topfolk i statsadministrationen og efterretningskredse. Åbenbart kom den først til Helle Thorning-Schmidts kendskab onsdag aften, og selvom den kommende statsminister kunne have fredet sin tro væbner gennem seks år, valgte hun ikke at gøre det. Det tyder på en meget mere alvorlig sag.

Læs mere


Jyllands-Posten: Usikker Sass
- Hvis et enkelt møde med en misliebig person på denne persons initiativ og uden andet indhold end at personen ville forelægge en sag om forældremyndighed er tilstrækkelig til at forhindre en mand i at blive minister, så er det næste relevante spørgsmål: Hvordan forholder PET sig til en tidligere formand for et fjernstyret politisk parti, som i en krigssituation ville vende sig mod sit eget land. [...] Der savnes kort sagt proportioner i denne sag. Enten har PET, Sass Larsen og Thorning-Schmidt overreageret, eller også ligger der andet og mere bag PET's advarsel mod Sass Larsen. Den mistanke nager, og det vil den blive ved med, til sagen er fuldt belyst. Hvis grundlaget blot er den famøse, men ifølge det oplyste ret uskyldige kontakt i Køge, hvorfor så denne voldsomme reaktion?

Læs mere


Politiken: Trist afslutning på en barsk politisk karriere
- Sass kunne være stejl og uforsonlig på en måde, der ikke lettede arbejdet med at bygge de broer, som gennem de sidste uger møjsommeligt er konstrueret mellem de tre regeringspartier. Derfor er Sass' pludselige forsvinden fra den politiske hovedscene nok en ubehagelig overraskelse for den kommende statsminister, der har måttet tage et hårdt stød i en kritisk fase. Men kynisk set kan den være med til at gøre regeringssamarbejdet mindre bøvlet. Sass er kommet langt. Og af egen drift. Det er trist, at hans politiske karriere skal ende på denne måde. Men det er også uomgængeligt.

Læs mere

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Sass Larsen

Adm. direktør, Aktive Ejere, formand, Klasselotteriet, bestyrelsesmedlem, Nordsøenheden
bachelor i HA/forvaltningsstudier (RUC)

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024