1.861 personer står til at blive danske statsborgere

LOV: Tirsdag skal Folketinget behandle Inger Støjbergs lovforslag om at give 1.861 udlændinge dansk statsborgerskab.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Tirsdag eftermiddag behandler Folketinget det, der kaldes indfødsrets meddelelse, som efter alt at dømme giver 1.861 personer samt cirka 854 børn dansk statsborgerskab*.

Normalt er der to indfødtsret meddelelse-forslag hvert folketingsår, nemlig i oktober og april. Men i år fremsættes der ekstraordinært også et i februar, som vil blive det andet ud af i alt tre forslag.

Det skyldes en aftale fra 5. oktober mellem regeringen og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative om indfødtsretten.

Aftalen betød, at de personer som ved folketingsvalget havde fået et brev om, at de kunne forvente modtage statsborgerskab i oktober, på ny skulle have deres ansøgning behandlet.

Heraf er nu 1.861 navne nået til lovforslaget efter endnu en behandling i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet og Indfødsretsudvalget.

De cirka 854 børn dækker over det antal, som opnår statsborgerskab i kraft af, at deres forældre får det.

Ifølge Ritzau har Dansk Folkeparti og Konservative op til behandlingen af lovforslaget givet udtryk for, at det ikke er alle på listen, som de har lyst at give et dansk pas.

”Der er et flertal i Indfødsretsudvalget, der mener, at de opfylder kravene. Det er jo ikke alle 1.800, jeg har sagt ja til. Men det er der et flertal i udvalget, der har. Og sådan er demokratiet,” siger Konservatives indfødsretordfører Naser Khader til Ritzau.

Læs lovforslaget her.

--
*Tidligere fremgik det af artiklen, at de 1.861 personer noteret i indfødsrets meddelelsen fik statsborgerskab tirsdag. Dette er ikke korrekt, da Folketinget kun førstebehandler lovforslaget tirsdag. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Langballe

Fhv. MF (DF)
cand.theol. (Aarhus Uni. 1998)

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Naser Khader

Ejerleder, rejseselskabet Palmyra Rejser, senioranalytiker ved Middle East Forum
cand.polit. (Københavns Uni. 1993), master i teologi (Københavns Uni. 2015)

0:000:00