I Odense kæmper ung homoseksuel for også at få stærke LGBT+ miljøer uden for København

Mens de fleste LGBT-personer flytter til København, er Nicklas Lindsten flyttet til Odense og blevet frivillig i byens næsten 30 år gamle LGBT-forening. Han synes, landets kommuner bør prioritere LGBT+ miljøer udenfor hovedstaden – og det starter med en opdateret seksualundervisning i folkeskolen.

"Det er vigtigt, at der er LGBT-miljøer udenfor København," siger Nicklas Lindsten, som sidder i bestyrelsen i LGBT-foreninger i Odense.
"Det er vigtigt, at der er LGBT-miljøer udenfor København," siger Nicklas Lindsten, som sidder i bestyrelsen i LGBT-foreninger i Odense.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

"Det er vigtigt, at der er LGBT+ miljøer udenfor København."

Sådan siger Nicklas Lindsten, som bor i Odense, og både sidder i bestyrelsen hos byens LGBT-forening Lambda og i den nye forening Odense Pride.

I maj blev Odense Pride afholdt for første gang, og Nicklas Lindsten har siden den dag oplevet, at stemningen i byen var forandret.

Når man som Nicklas vokser op som homoseksuel i en folkeskole på Falster, er der ikke på samme måde som i hovedstaden LGBTQ+ personer at spejle sig i, og så kan man godt stå alene med sine tanker. Derfor er det vigtigt, at kommunerne sætter fokus på seksualundervisningen i folkeskolen.

I podcasten bliver der afspillet lydklip fra TVSyd, SDU, Odense ser Rødt og TVMidtvest.

Altingets podcast Frontløberne er en del af et større projekt lavet i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen. Projektet er økonomisk støttet af Demokratipuljen uddelt af Slots- og Kulturstyrelsen.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00