PET-chef stopper

POLITI: PET-chef Jens Madsen forlader sin stilling, oplyser Justitsministeriet, kort tid før justitsminister Mette Frederiksen fremlægger evalueringen af politiets indsats under terrorangrebet i København. 

PET-chef Jens Madsen forlader sin stilling. 
PET-chef Jens Madsen forlader sin stilling. Foto: Mads Nissen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Jens Madsen fratræder stillingen som chef for PET efter bare halvandet år. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse. 

”Det har været en spændende udfordring at lede PET de sidste halvandet år. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en meget krævende stilling og har været en meget krævende periode," siger Jens Madsen i en pressemeddelse. 

"Efter grundige overvejelser har jeg aftalt med departementschefen i Justitsministeriet og rigspolitichefen, at jeg nu vil kaste mig over nye opgaver med at udvikle dansk politi.”

Nyheden om PET-chefens fratrædelse kommer kort tid inden, at justitsminister Mette Frederiksen (S) fremlægger evalueringen af politiets indsats under terrorangrebet i København i februar. Det sker på et pressemøde onsdag klokken 18.

Fakta
Tidligere chefer for PET  
Ole Stig Andersen (1975-84)
Henning Fode (1984-88)
Anders Walsted Hansen (1988-88) 
Hanne Bech Hansen (1988-93) 
Birgitte Stampe (1993-2002)
Lars Findsen (2002-07) 
Jakob Scharf (2007-13) 
Jens Madsen (2014–15) 

Kilde: Wikipedia

Jens Madsen overtog stillingen som PET-chef 1. januar 2014 efter Jakob Scharff. Han kom fra en stilling som statsadvokat for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

Siden terrorangrebet i København, hvor to mennesker blev dræbt og flere betjente såret, har PET fået kritik fra flere sider. Det er blandt andet kommet frem, at PET fire måneder inden terrorangrebet 14. februar var blevet orienteret om, at den 22-årige mand udgjorde en potentiel terrortrussel. Ligeledes havde Kriminalforsorgen i september 2014 gjort PET opmærksom på, at Omar El-Hussein var blevet radikaliseret.

Fakta
Jens Madsen tiltrådte den 1. januar 2014 som chef for PET. Han kom fra en stilling som statsadvokat for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

Jens Madsen, født 27. december 1967, blev efter sin juridiske kandidateksamen i 1994 ansat som finansinspektør hos Finanstilsynet.

I 1997 begyndte han i Statsadvokaturen for Økonomisk Kriminalitet, hvor han bl.a. har beskæftiget sig med bekæmpelse af hvidvask og finansiering af terrorisme på både nationalt og internationalt plan. 

Han var i 2003 udstationeret til Europarådet, og han har i perioden 2008-2010 gennemført en Master of Public Administration.

Kilde: PET

Flere terroreksperter har efter terrorangrebet undret sig over, at de danske foranstaltninger ikke var skærpet efter Charlie Hebdo-angrebet i Paris i januar i år, og samtidig har der været særlig hård kritik af de manglende sikkerhedsforanstaltninger omkring de jødiske institutioner i København.

Departementschef i Justitsministeriet Barbara Bertelsen siger, at Jens Madsen har varetaget en svær opgave i en svær tid.

"Det skal han have stor tak for, og jeg er overbevist om, at de nye opgaver bliver et godt match for ham og for politiet,” siger departementschefen. 

Jens Madsen rokerer 1. juni 2015 til Politiområdet i Rigspolitiet. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024