SR-regeringen høster mest ros for sundhedspakke

REAKTION: Generelt er aktørerne positive over for regeringens sundhedsudspil. Gigtforeningen føler sig atter forbigået, mens Dansk Erhverv mener, at der er brug for andre tiltag.

Frederik Marker Hansen

Mads Koch Hansen, formand i Lægeforeningen:

”Regeringen lægger i sit nye sundhedsudspil op til en stærk satsning på det nære sundhedsvæsen, og det er et godt signal.”

”Det er positivt, at regeringen prioriterer udvikling af det nære sundhedsvæsen med de praktiserende læger i en nøglerolle.”

”Vi har en klar forventning om, at de praktiserende læger bliver tæt inddraget i konkret, hvordan styrkelsen af almen praksis skal omsættes til virkelighed.”

”… det (er) vigtigt, at regionerne bidrager med det nødvendige antal videreuddannelsesstillinger."

Læs pressemeddelelsen her

Bruno Melgaard Jensen, formand for PLO:

”Jeg er positiv over for sundhedspakken, hvor der blandt andet afsættes en milliard kroner til at styrke de praktiserende læger. Vi ser pakken som en erkendelse af værdien af at investere i almen praksis.”

”Vi er med andre ord positive over for de grundlæggende ideer, men vi skal sikre os, at det er opgaver, hvor vi fagligt hører hjemme i almen praksis, og at vi kan overkomme opgavemængden.”

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024