Regeringen forlænger grænsekontrollen

FLYGTNINGE: Regeringen forlænger den midlertidige grænsekontrol, når den udløber onsdag. Det meddeler Inger Støjberg (V) efter et møde med den svenske justits- og migrationsminister.

Foto: Jens Astrup/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Den midlertidige grænsekontrol bliver forlænget med 20 dage, når den udløber onsdag, og den vil dermed gælde til 23. februar.

Det fortæller integrationsminister Inger Støjberg (V) efter et møde med den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson.

”Det er nødvendigt at forlænge grænsekontrollen. Det er ikke nogen hemmelighed, at da vi indførte grænsekontrollen, var det af nødvendighed og ikke af lyst,” siger Inger Støjberg.

Årsagen til forlængelsen er den samme, som da regeringen indførte grænsekontrollen 4. januar. Den svenske ID-kontrol risikerer at give en ophobning af flygtninge og migranter, der ikke ønsker at blive i Danmark og vil videre, lyder det.

”Det vil betyde, at vi ville få en meget ustabil situation i Danmark. Derfor indførte vi en midlertidig grænsekontrol, og derfor har vi også forlænget den,” siger Inger Støjberg.

Sverige: Dramatisk situation
Den midlertidige grænsekontrol vil fortsat bestå af stikprøvekontrol. Integrationsministeren fortæller, at der i løbet af januar er blevet kontrolleret omkring 120.000 personer ved den dansk/tyske grænse.

Inger Støjberg og Morgan Johansson mødtes tirsdag for at drøfte den aktuelle flygtningesituation. De har diskuteret ting, der er interessante fra både svensk og dansk side, som grænsekontrol og ID-kontrol. Men derudover har de også snakket om udviklingen i Europa.

Den svenske migrationsminister Morgan Johansson kalder den nuværende flygtningesituation for dramatisk.

"Europa bør kunne tage et ganske stort ansvar for den flygtningekrise, der er i verden. Hvis der kommer en million mennesker til Europa ud af 500 millioner europæere, bør Europa kunne tage ansvar for det,” siger han.

Ros fra DF
På Christiansborg får forlængelsen af grænsekontrollen ros fra Dansk Folkeparti. Partiformanden Kristian Thulesen Dahl kalder beslutningen klog i en opdatering på Facebook:

”Klog beslutning at grænsekontrollen forlænges foreløbig til den 23. februar. Kontrol ved grænsen virker. Det vidste vi, men det er nu også påvist eftersom færre asylansøgere kommer til landet.
Derfor er grænsekontrollen kommet for at blive. Også efter 23. februar,” skriver han.

Klog beslutning at grænsekontrollen forlænges foreløbig til den 23. februar! Kontrol ved grænsen virker. Det vidste vi,...

Posted by Kristian Thulesen Dahl on Tuesday, 2 February 2016
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Morgan Johansson

Justitie- och migrationsminister (S), Sverige
fil.kand. i statskundskab (Lunds Uni., Sverige 1993)

0:000:00