Støjberg: Sverige siger nej til særaftale om flygtninge

NEJ: Der bliver ikke nogen aftale mellem Danmark og Sverige om at håndtere flygtningestrømmen, fortæller udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. 

Sverige afviser ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) en særaftale om håndteringen af flytningestrømmen. 
Sverige afviser ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) en særaftale om håndteringen af flytningestrømmen. Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Cecilie Gormsen

Den svenske regering afviser at indgå en særaftale med Danmark om at modtage de flygtninge og migranter, der de seneste døgn har krydset grænsen til Danmark.

Det gør udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) klart efter et møde med den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson.

"Svenskerne har meddelt, at de selvfølgelig følger reglerne. Dukker der nogen op i Sverige og beder om asyl, så vil de selvfølgelig behandle deres sag. Vi har haft en udmærket kommunikation med dem om det her," siger Inger Støjberg til TV 2.

På et pressemøde mandag fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Danmark ville gå i dialog med Sverige, så de flygtninge og migranter, som vil til Sverige, kunne komme det. Men en sådan aftale ser altså ikke ud til at blive til noget. 

Rigspolitiet vurderer, at mere end 1300 formodede flygtninge er kommet til Danmark via Padborg og Rødby i løbet af de seneste døgn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00