Ugens embedsmand: Tiden som konsulent præger fortsat Pernille Hardens arbejdsmåde

Selvom det er mange år siden, karakteriserer Pernille Hardens konsulenterfaring stadig hendes måde at arbejde på. Forståelsen for hurtigt at sætte sig ind i en organisation og holde snor i store projekter bruger hun nu som afdelingschef i Statsministeriet.

Pernille Harden har i dag fokus på Statsministeriets nye sikkerhedstiltag, der er blevet nødvendige efter Ruslands invasion af Ukraine.
Pernille Harden har i dag fokus på Statsministeriets nye sikkerhedstiltag, der er blevet nødvendige efter Ruslands invasion af Ukraine.Foto: Statsministeriet
Johan Auken Alstrup

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Vores kerneopgave i Statsministeriet er at bistå statsministeren med ledelsen af regeringsarbejdet. Det kræver en velsmurt organisation at leve op til de høje ambitioner, vi i huset har for løsning af den opgave. 

Den afdeling, som jeg har ansvaret for, udvikler vores organisation, understøtter forretningen og har fokus på at levere service på højt niveau.

Sikkerhed er et område, der fylder lige nu. Efterretningstjenesterne har været ude at kommunikere om et trusselsbillede med blandt andet spionage, cyberspionage og hybride aktiviteter, som vi skal tage meget alvorligt. Og det gør vi i Statsministeriet.

Blå bog

Pernille Harden

Karriere:

  • 2023 - nu: Afdelingschef, Statsministeriet
  • 2020 - 2023: Vicedirektør, Arbejdstilsynet
  • 2013 - 2020: Kontorchef, Beskæftigelsesministeriet
  • 2007 - 2013: Chefkonsulent og senere teamchef, Beskæftigelsesministeriets koncern
  • 2001 - 2007: Chefkonsulent og senere Manager, Rambøll Management
  • 2001: Associate, Mckinsey & Co.
  • 1998 - 2001: Konsulent og senere chefkonsulent, PLS Consult/PLS Rambøll Management

Uddannelse:

  • cand.scient.pol. (Aarhus Universitet, 1998)

Kilde: Linkedin

Det drejer sig om fysisk sikkerhed, informationssikkerhed og medarbejderadfærd. Jeg er optaget af, at vi eksekverer sikkerhedstiltagene helt i mål. Så sikkerheden virker i virkeligheden. 

Blandt andre af de mange opgaver, der fylder lige nu, kan jeg nævne implementeringen af departementschefernes leveregler for det tværgående samarbejde på Slotsholmen. 

Det er en vigtig opgave for alle ministerier på Slotsholmen at få dem til at leve i det daglige samarbejde, og det er det selvfølgelig også for os. Mit personlige synspunkt er, at det er en gevinst for alle at lykkes med det.

Vi er et lille ministerium med et begrænset eget ressortområde, men i stedet et koordinerende ansvar på tværs af Slotsholmen. Vores kerneopgave er spændende og udfordrende, men også enkel. Vi hjælper – populært sagt – statsministeren med at lede landet. 

Det betyder, at arbejdet hos os i et vist omfang har en anden karakter end arbejdet i et fagministerium. Regeringsarbejdet fylder rigtigt meget hos os. Vi koordinerer blandt andet sager til regeringens koordinationsudvalg og understøtter drøftelser i regeringsledelsen. 

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00