Ungdomsparti til S-top: Kom nu med en flygtningeløsning

OPRÅB: Socialdemokratisk Ungdom langer ud efter moderpartiet og opfordrer kraftigt til, at partiet fremlægger en flygtningeløsning.

Socialdemokratisk Ungdom (DSU) langer ud efter Mette Frederiksen og Socialdemokraterne.
Socialdemokratisk Ungdom (DSU) langer ud efter Mette Frederiksen og Socialdemokraterne.Foto: Claus Fisker/Scanpix
Cecilie Gormsen

Socialdemokraterne må lægge en flygtningepolitik frem og stoppe konkurrencen om, hvordan Danmark kan tage imod færrest flygtninge. Det mener Socialdemokratisk Ungdom, DSU, der langer ud efter den socialdemokratiske top. 

"Det kan hverken være socialdemokratisk politik eller i Danmarks interesser, at vi fører en linje, der lige nu har fået Europas grænser til at bryde sammen, fordi lande som Danmark usolidarisk afviser en europæisk løsning," siger DSU-formand Alexander Grandt Petersen i en pressemeddelelse.

DSU opfordrer kraftigt S-toppen til at stoppe med at tale Dansk Folkeparti efter munden, og står det til ungdomspartiet, er der brug for europæiske løsninger.  

"Det er jo ikke nok at opfordre til national kompromis. Nu vil vi høre, hvad indholdet er i partiets flygtningepolitik. Hvis solidaritet er et af nøgleordene i den socialdemokratisk ligning, så må det jo følges op med handling. Vi plejer da at være et parti, der kommer med løsninger," siger DSU-formanden, der opfordrer Socialdemokraterne til at lægge en flygtningeløsning frem, som Danmark må arbejde for at få gennemført på EU-plan.

Ifølge DSU bør flygtningene fordeles i Europa, ligesom at der skal oprettes ordentlige modtagelsescentre i grænseområderne. Herudover går DSU ind for, at den økonomiske bistand og samhandlen med udviklingslandene skal have en voldsom opprioritering.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00