Her er de centrale resultater i ny Rockwool-analyse om anbragte børn

Danmark anbringer sjældent børn i forhold til lande, vi traditionelt sammenligner os med. Til gengæld holder vi dem i anbringelsessytemet i markant længere tid, viser ny analyse.

“Vi er fortsat et relativt lige samfund, hvor bunden er godt med i kraft af vores høje ydelser,” siger Peter Fallesen om tal, der viser, at Danmark sjældent anbringer børn i forhold til lande, vi traditionelt sammenligner os med.
“Vi er fortsat et relativt lige samfund, hvor bunden er godt med i kraft af vores høje ydelser,” siger Peter Fallesen om tal, der viser, at Danmark sjældent anbringer børn i forhold til lande, vi traditionelt sammenligner os med.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Danmark er mindre tilbøjelige til at anbringe børn uden for hjemmet i forhold til lande, vi traditionelt sammenligner os selv med. Det viser en en ny analyse fra Rockwool Fondens forskningsenhed. 

Tyskland har over seks anbragte per 1000 børn årligt, mens USA har fire og Sverige tre. 
For Danmark er tallet blot to, og ifølge forskningsprofessor ved Rockwool Fonden Peter Fallesen er en del af forklaringen det sociale sikkerhedsnet i den danske velfærdsstat. 

“Vi er fortsat et relativt lige samfund, hvor bunden er godt med i kraft af vores høje ydelser,” siger han. 

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00