Carsten Hansen får hænderne fulde af ghetto, energi og udsættelser

INTERVIEW: Ghetto-liste, energiforhandlinger og udsættelser står højt på boligminister Carsten Hansens (S) liste til den nye politiske sæson. Læs her, hvad ministeren forventer sig af folketingsåret 2012-13.
Foto: ft.dk
Tyson W. Lyall
Søger man under "politiske udspil" eller "politiske aftaler" under publikationer på Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters hjemmeside, får man en blank side.

Men det bliver der formentlig snart gjort noget ved.

Boligminister Carsten Hansen har nemlig en lang række politiske sager på sin to-do-liste, der skal i mål i det kommende folketingsår.

Det handler blandt andet om en strategi for de udsatte boligområder, tiltag mod udsættelser, energiforhandlinger og en lov, der skal sætte en stopper for bolighajer.

Altinget | Bolig har taget temperaturen på varmemesteren. Læs hans svar her.

Hvad kommer folketingsåret til at koncentrere sig om for dig?

"Vi er i gang med energiforhandlingerne, som er en udløber af den store energiaftale. Det haster lidt. Jeg har en stærk tro på, at vi kan få lavet en aftale i efteråret, der kan sættes i værk fra 1. januar 2013."

"Samtidig kommer der en række tiltag, som jeg selv synes er spændende. Det handler blandt om, at man skal kunne knalde Låsby Svendsen-typer, der lejer billige boliger og ruiner ud til familier og andre. Her kommer jeg med et lovforslag, der gør, at kommunerne kan indklage udlejer for huslejenævnet. Når udlejer så er blevet indklaget og dømt tre gange, så er det slut med at være udlejer. I dag kan kun lejer indklage udlejere. Jeg vil have lukket den type sager - derfor giver vi kommunen den ekstra beføjelse. 3 strikes and out."

Mange aktører på området nævner udsættelser som en af de vigtigste sager. Hvad kommer der til at ske fra din side her?

"Vi har afskaffet fattigdomsydelserne. Vi har afskaffet løbedagene, og i disse dage sætter vi gang i den fremrykkede uvildige rådgivning i de udsatte områder. Derudover har vi bestilt en rapport hos SFI, der skal analysere værktøjerne på området. Den kommer til september og vil danne grundlag for diskussioner med de øvrige ordførere."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024