Det skriver Venstre om boligområdet

DOKUMENTATION: Læs de uddrag af Venstres finanslovforslag for 2013, der omhandler boligområdet.
Tyson W. Lyall
"Venstres finanslovsudspil har ét eneste fokus: At skabe rigtige, private arbejdspladser, så væksten kan komme tilbage."

Sådan skriver partiet i indledningen til sit finanslovsforslag for 2013, der blev offentliggjort mandag.

Her er der flere ting at hente på boligområdet, mener landets største parti. Læs hvordan her:

* Bevare BoligJob-ordningen. Pris: 1.750 mio. kroner.
"Fra nytår afskaffer regeringen BoligJob-ordningen. Det er Venstre imod. BoligJob-ordningen er en succes - flere end 270.000 danskere benyttede sig af ordningen
sidste år. Den giver danske familier en hjælpende hånd i en travl hverdag, og samtidig konverterer den sort arbejde og gør-det-selv-arbejde til rigtige job. Venstre afsætter 1¾ mia. kr. til at videreføre BoligJob-ordningen i 2013."

* Nedrivningspulje på 100 mio. kr.
"Puljen skal give økonomisk støtte til kommuner, der vil fjerne tomme og faldefærdige bygninger, så kommunerne kan genskabe et mere attraktivt lokalmiljø for borgerne. Forslaget finansieres via omprioriteringer."

* Skattestop.
"Så vi ikke bremser væksten. Så boligejerne er sikret mod skattestigninger. Og så danskere og virksomheder har tryghed for, at deres økonomi ikke pludselig forværres af ekstra skatter og afgifter."

* Landdistriktsvidenpilot.
"Videnpilotordningen skal sikre en bedre geografisk afbalanceret profil med indførelsen af en såkaldt landdistriktsvidenpilot. Det skal være muligt at få en landdistriktsvidenpilot i de 16 landdistriktskommuner. Dette tiltag vil sikre udviklingen og væksten i landdistrikterne samtidig med, at unge får en ekstra mulighed for at komme i arbejde."

* Stærkere politiindsats på gaden.
"Politiet skal først og fremmest bekæmpe kriminalitet. Derfor vil Venstre styrke politiindsatsen mod den synlige og alvorlige kriminalitet på gadeplan. Det er totalt uacceptabelt, at der er områder i landet, hvor landets lov og ret end ikke forsøges opretholdt af politiet, som det er set på blandt andet Christiania, Vesterbro og i visse af landets ghettoområder."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024