Fejl i landbrugsstøtte koster millioner

AREALSTØTTE: EU-Kommissionen kræver, at Danmark tilbagebetaler landbrugsstøtte for 85 millioner kroner efter mulige fejl i støtteberegninger. Sagen betyder strengere kontrol med danske landmænd.
En af de fejl, EU-Kommissionen peger på, er, at myndighederne kan have medregnet arealer med siv som en del af de støtteberettigede græsarealer.
En af de fejl, EU-Kommissionen peger på, er, at myndighederne kan have medregnet arealer med siv som en del af de støtteberettigede græsarealer. Foto: Comrade Foot
Michael Hjøllund

Det kan godt være, at det er nogle meget små beløb, som vi sidder og bruger tid på, men rent faktisk gør det en forskel i det store billede.

Lotte Dige Toft
Enhedschef, Center for Arealtilskud

Efter en årelang strid med de danske landbrugsmyndigheder kræver EU-Kommissionen, at Danmark tilbagebetaler 85 millioner landbrugsstøttekroner til EU.

De 85 millioner kroner hentes i statskassen, og på den måde ender regningen hos de danske skatteborgere.

Kommissionen mener, at der i perioden fra 2007 til 2009 har været flere såkaldte "svagheder" ved den danske kontrol af arealstøtte. Det fremgår af Kommissionens meddelelse til de danske myndigheder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024