Merrild bliver ny formand for EU’s landmænd: Tid til mere politisk indflydelse

INTERVIEW: Der er kommet en dansker i stolen for landbrugets lobbyorganisation COPA i Bruxelles, efter at Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild torsdag blev udpeget til foreningens formand.

Martin Merrild blev torsdag valgt til ny formand for det europæiske landbrugs lobbyorganisation i Bruxelles, COPA.
Martin Merrild blev torsdag valgt til ny formand for det europæiske landbrugs lobbyorganisation i Bruxelles, COPA.Foto: Landbrug & Fødevarer
Rikke Albrechtsen

Der er ikke tilstrækkelig fokus på, hvor vigtigt det er, at vi gør vores indflydelse gældende i forhold til EU.

Martin Merrild
Formand for den europæiske landbrugslobby, COPA
Fakta
Hvad er COPA?
COPA er den franske forkortelse for ”De professionelle landbrugsorganisationers komité” og er landbrugets stemme i Bruxelles. Organisationen har 60 medlemsorganisationer fra forskellige EU-lande og 36 medlemmer fra partnerlande som Island, Norge og Schweiz.
Inden for COPA er der nedsat 50 ekspertgrupper, der beskæftiger sig med alt fra økologi til tørfoder. Det danske medlem af organisationen er Landbrug & Fødevarer.
Organisationen ledes af et præsidium med en præsident og seks vicepræsidenter. Præsidenten vælges for to år ad gangen.

BRUXELLES: Da Altinget møder Martin Merrild i Bruxelles, er han endnu ikke rent teknisk udnævnt til den næste præsident for de europæiske landmænds lobbyorganisation, COPA. Det bliver den siddende formand for Landbrug & Fødevarer først nogle timer efter ved en afstemning blandt organisationens 60 medlemmer torsdag aften.

Derfor er det med en vis tilbageholdenhed og de rette forbehold på plads, at den 60-årige fjerkræ- og minkavler og tidligere Venstre-politiker fremlægger sine formandskabsvisioner. Også selv om der ikke er andre kandidater til posten.

Bag ønsket om at stå i spidsen for landbrugets klub i EU-hovedstaden er en erkendelse af, at det er her, vilkårene for erhvervet i vid udstrækning bliver lagt via den fælles landbrugspolitik, miljølovgivning, vandregulering, pesticidregler og meget andet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024