Mette Thiesen
 svarer 
Sophie Løhde

Hvordan kan der sikres bedre behandlingstilbud for rectus diastase?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Sundheds- og Ældreudvalget, Spørgsmål 339

Vil ministeren i forlængelse af svar på SUU alm. del – spm. 143-146, redegøre for, hvordan der kan sikres bedre behandlingstilbud for rectus diastase, herunder forskning i udredning og behandling gennem fysioterapi, genoptræning eller kirurgi? Vil ministeren endvidere redegøre for, om der kan gøres mere for at sikre, at flere får tilbud om fysioterapi og genoptræning, som Sundhedsstyrelsen selv peger på som den mest relevante behandling for flertallet med rectus diastase?

Svar fra fredag den 22. marts 2024

”Vil ministeren redegøre for, om det i regi af Sundhedsstyrelsen overvejes at udarbejde retningslinjer for forsvarlig vurdering, vejledning og behandling af rectus diastase, og i givet fald hvornår sådanne retningslinjer kan forventes at forelægge?” Svar:

Der er til brug for besvarelsen indhentet bidrag fra Sundhedsstyrelsen, som oplyser følgende:

”Sundhedsstyrelsen har ikke kliniske retningslinjer eller andre anbefalinger for behandling af rectus diastase. Sundhedsstyrelsen er bekendt med, at evidensen på området generelt er sparsom og mangelfuld. Der er især mangel på randomiserede undersøgelser på dette område.

Faglige retningslinjer vil som oftest udarbejdes i de faglige selskaber som det også er undervejs vedr. rectus diastase i regi af Dansk Selskab for Plastik- og Rekonstruktionskirurgi. Der er behov for fortsat forskning i udredning og behandling af rectus diastase både hvad angår konservative behandlingsmetoder for eksempel fysioterapi samt kirurgi.” Jeg henholder mig til Sundhedsstyrelsens oplysninger.

Der henvises desuden til svar på SUU alm. del spm. 143.

0:000:00