Forbrugerejede vandværker: Ny lov kan føre til prisstigninger

VANDSEKTOR: En ændring af vandsektorloven kan betyde dyrere drikkevand for især kunderne hos de forbrugerejede vandværker, advarer brancheforeningen Danske Vandværker. Embedsværket risikerer at kvase politikernes gode intentioner, mener man.

En ny vandsektorlov, som skal forhandles på plads i Folketingssalen i midten af&nbsp;december, risikerer ifølge de forbrugerejede vandværker at føre til højere priser på drikkevand.<br><br>
En ny vandsektorlov, som skal forhandles på plads i Folketingssalen i midten af december, risikerer ifølge de forbrugerejede vandværker at føre til højere priser på drikkevand.

Foto: colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

Ideen var jo, at vandværkerne skulle få administrative lettelser i forbindelse med den nye lov, så jeg er dybt skuffet over de meldinger, vi får fra embedsmandsværket. For det ser ud til, at de er på vej den helt forkerte vej, og de har åbenbart ikke forstået de politiske intentioner bag lovændringen.

Ole Wiil
Landsformand, Danske Vandværker

En ny vandsektorlov risikerer at føre til højere priser på drikkevand.

Det frygter brancheforeningen for de forbrugerejede vandværker. Danske Vandværker advarer således politikerne om, at de gode intentioner fra forårets politiske aftale er vasket ud med det lovforslag, som skal behandles af Folketinget i midten af december.

”Det skulle være så godt, men kan ende rigtig skidt, hvis ikke politikerne træder i karakter, for de risikerer, at embedsværket giver dem baghjul i lovarbejdet. Det fremgår nemlig af lovforslaget til ny regulering af vandsektoren, at vandværkerne ikke vil få administrative lettelser – tværtimod. Og det er stik imod de politiske intentioner i forliget og kan betyde en ekstra regning til de forbrugerejede vandværker,” siger landsformand for Danske Vandværker Ole Wiil.

Foreningen er grundlæggende utilfreds med, at de forbrugerejede vandværker blev underlagt den første vandsektorlov, som trådte i kraft i 2010. Og havde derfor håbet, at man med den forestående lovændring ville sikre sig, at vandværkerne ikke skulle underlægges fremtidige effektiviseringskrav.

”Vi har sagt det før, nu siger vi det igen. De forbrugerejede vandværker skal ikke – og har aldrig skullet være det – være en del af vandsektorloven. De er billige og effektive, og det er ikke der, man finder besparelser og effektiviseringer,” siger Ole Wiil og fortsætter:

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024