Vejles omstridte sorteringsanlæg er stadig på standby

AFFALD: Planen om et automatisk sorteringsanlæg i Vejle, som kan håndtere affald både fra husstande og erhverv, er stadig langt fra at blive ført ud i livet. Miljøstyrelsen vil ikke godkende projektet, som vurderes at bryde reglerne for offentligt ejerskab.

Automatisk sortering af affald ses af mange som en genvej til at øge genanvendelsen i samfundet. I Vejle Kommune er man dog frustreret over, at man ikke kan få lov at opføre et sorteringsanlæg, som håndterer affald fra både husholdninger og virksomheder.
Automatisk sortering af affald ses af mange som en genvej til at øge genanvendelsen i samfundet. I Vejle Kommune er man dog frustreret over, at man ikke kan få lov at opføre et sorteringsanlæg, som håndterer affald fra både husholdninger og virksomheder.Foto: Colourbox
Klaus Ulrik Mortensen

De private virksomheder vil gerne have, at vi udbyder affaldet i store klumper mange år ud i fremtiden. Men kommunen siger omvendt, at vi ikke kan udbyde det så langt ud i fremtiden, fordi usikkerheden og dermed risikoen for kommunen bliver for stor.

Jørgen Chris Madsen
Affaldschef, Vejle Kommune

Ambitionen om et nyt anlæg, som sorterer husholdningernes og virksomhedernes affald side om side, ser ikke ud til at blive opfyldt i Vejle i den nære fremtid.

Vejle Kommune mangler nemlig stadig at finde en måde at udbyde opførelsen af sorteringsanlægget, som ikke strider imod reglerne for kommunalt ejerskab.

”Vi har konstateret, at vi ikke ser nogen umiddelbart farbar vej til at lave den ønskede konstellation. Derfor har vi måttet lægge det på is. Og så må vi afvente og se, hvad der ellers sker,” siger chef for kommunens affaldsselskab, Jørgen Chris Madsen.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024