3. maj 202414:15 - 16:15
Samråd: Sanktionslisten over prædikanter

Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg har kaldt udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) i åbent samråd om sanktionslisten over prædikanter.

Samrådsspørgsmål R:

Vil ministeren kommentere på, at en person, som er optaget på sanktionslisten over prædikanter, der er forment indrejse i Danmark på grund af hadefulde udtalelser, alligevel har kunnet prædike for danske menigheder via digitale platforme, som det har været tilfældet med den syriske imam Mohamad Rateb Abdallah Al-Nabulsi?

Man ministeren endvidere redegøre for, hvorfor regeringen tilsyneladende har valgt at holde oplysninger om denne overtrædelse af sanktionslisten hemmelige for Folketinget og den danske befolkning, hvorfor blev Folketinget og den danske befolkning ikke informeret om denne eventuel overtrædelse af sanktionslisten, og hvordan vil regeringen sikre, at sådanne kritiske oplysninger fremover bliver kommunikeret åbent?

Afslutningsvist bedes ministeren redegøre for, hvilke skridt regeringen agter at tage for at styrke lovgivningen, så den effektivt kan forhindre, at personer på sanktionslisten spreder deres ulovlige budskaber i Danmark.

Samrådsspørgsmålet er stillet af Mikkel Bjørn (DF).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

Mikkel Bjørn

MF (DF), formand, Indfødsretsudvalget
lærer (Jelling seminarium 2020)

0:000:00