Samarbejde på tværs af kommuner giver resultater

STAFET: Indsatsen for at hjælpe unge ledige i job og uddannelse viser, hvordan Beskæftigelsesregion Midtjylland kan understøtte jobcentre og kommunale afdelinger, siger regionsdirektør Palle Christiansen.
Beskæftigelsesregion Midtjylland undestøtter de midtjyske jobcentres arbejde med at få kontanthjælpsmodtagere i job eller uddannelse.
Beskæftigelsesregion Midtjylland undestøtter de midtjyske jobcentres arbejde med at få kontanthjælpsmodtagere i job eller uddannelse.Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

Vi mødes med jobcentrene under mange forskellige former og på mange niveauer. Et vigtigt forum er dialogmøderne med jobcentrets ledelse, hvor vi drøfter aktuelle emner og udfordringer.

Palle Christiansen
Direktør for Beskæftigelseregion Midtjylland
Fakta
Altinget | Kommunal sætter med en såkaldt kommunalstafet fokus på alle de gode eksempler fra landets 98 kommuner, der effektiviserer eller forbedrer servicen i den kommunale sektor. 

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til en mere effektiv administration.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) satte stafetten i gang med et åbningsindlæg den 6. september 

Af Palle Christiansen
Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland

Beskæftigelsesregionen er en del af Beskæftigelsesministeriet. Som sådan er vores vigtigste opgave at opfylde og implementere de nationale mål og prioriteringer, der er på beskæftigelsesområdet.

Hvis vi skal opnå resultater, skal vi gøre det gennem samarbejde og dialog. Og her er vores vigtigste samarbejdspartnere de kommunale jobcentre, der har den direkte kontakt med de borgere, det i bund og grund handler om at få i uddannelse eller job. Til gavn for alle.

Ungeindsatsen har høj prioritet
Indsatsen i forhold til unge ledige er uhyre vigtig. Vi ved, at hvis et ungt menneske er på kontanthjælp i lang tid, er der stor sandsynlighed for, at han eller hun bliver hængende. Vi ved også, at jo ældre man bliver, jo sværere bliver det at komme i gang med en uddannelse.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kommunal

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024