Mulig TV 2-prisstigning møder skarp kritik på Borgen

BETALING: Både de borgerlige og de Radikale vil forholde sig stærkt kritisk, hvis TV 2 vælger at hæve abonnementsbetalingen til hovedkanalen. De private tv-aktører er også kritiske.
Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen
Fakta

Det står der i aftaleteksten:

"Aftalepartierne har noteret sig, at TV 2/DANMARK A/S har oplyst, at selskabet forventer at lægge sig på et prisniveau for TV 2 (i forhold til distributørerne) på 10-12 kr. (+ moms) per måned. TV 2/DANMARK A/S har i forlængelse heraf tilkendegivet, at man vil orientere partierne bag denne tillægsaftale om væsentlige fremtidige ændringer i forhold til dette prisniveau forinden der træffes beslutning herom."


Kilde: Tillægsaftalen til medieaftalen for 2007-2010
Det ville være en rigtig skidt ide, hvis TV 2 beslutter sig for at hæve den månedlige abonnementsbetaling til hovedkanalen fra 12 til 15 kroner per husstand i 2015.

Og TV 2 skal diske op med en rigtig god forklaring, hvis stationen alligevel vælger at gøre det.

Det er meldingen fra Venstre, Dansk Folkeparti og de Radikale, efter det vedvarende rygte om en mulig prisforhøjelse på TV 2-abonnementet har fået ny næring.

Onsdag sendte sendte den private tv-branche nemlig et fællesbrev til Folketingets Kulturudvalg. Her advarede de ni direktører fra blandt andet Boxer TV, Viasat og Canal Digital imod den mulige prisstigning, da den krone for krone vil "få økonomiske konsekvenser for tv-distributørerne og de privatejede tv-kanaler, som TV 2 konkurrer med om seernes penge".

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024