V bakker op om omstridt biograf-lov

BIOGRAF: Venstre bakker nu op om regeringens omstridte biograf-lov, efter kulturministeren har lovet, at den ikke vil føre til biograflukninger. Foreningen af Mindre og Mellemstore Biografer ærgrer sig.
Venstre bakker nu op om regeringens biograf-lovforslag.
Venstre bakker nu op om regeringens biograf-lovforslag.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Nu har vi fået lovning for, at loven ikke får nogen konsekvenser for de danske biografer. Hvis det alligevel sker, vil vi blive indkaldt til nye forhandlinger, og det er så tæt, man kan komme på den garanti, som jeg hele tiden har ønsket. Derfor bakker Venstre op om forslaget.

Michael Aastrup Jensen (V)
Kulturordfører
Fakta

Det skriver kulturministeren i den seneste betænkning til lovforslaget:

"Skulle det mod min forventning vise sig, at støtten inden for de minimis-forordningen ikke kan sikre den lokale biografdrift, vil jeg drøfte sagen med partierne bag loven med henblik på at finde en ordning, der løser problemet."


Kilde: Kulturministeriet
Efter flere måneders politisk tovtrækkeri har regeringen nu flertal for sit omstridte lovforslag om at lægge låg på kommunernes støtte til deres lokale biografer.

Kulturminister Marianne Jelved (R) har nemlig lovet de kommende forligspartier, at hun vil indkalde dem til nye drøftelser om en ny ordning, hvis det om nogle år viser sig, at lokalbiografer har måttet dreje nøglen om som følge af loven.

Den melding møder glæde hos Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, som ellers har været kritisk over for lovforslaget.

"Nu har vi fået lovning for, at loven ikke får nogen konsekvenser for de danske biografer. Hvis det alligevel sker, vil vi blive indkaldt til nye forhandlinger, og det er så tæt, man kan komme på den garanti, som jeg hele tiden har ønsket. Derfor bakker Venstre op om forslaget," siger han.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Kultur

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024