Brosbøl og Auken: Vi tog biodiversitet alvorligt

NATUR: En ny evaluering fra EU-Kommissionen viser, at medlemslandene er langt fra at løse problemet med tabet af biodiversitet. Men det skyldes ikke manglende indsats fra Danmark, lyder det fra de to miljøministre, der netop har siddet med ansvaret.

Naturplan Danmark var Kirsten Brosbøls bud på, hvordan tabet af biodiversitet kan stoppes.
Naturplan Danmark var Kirsten Brosbøls bud på, hvordan tabet af biodiversitet kan stoppes.Foto: Claus Bjørn Larsen
Emma Qvirin Holst
Ida Auken mener, at der blev taget skridt imod at stoppe tabet af biodiversitet, men der mangler stadig noget, før Danmark er helt i mål.
Ida Auken mener, at der blev taget skridt imod at stoppe tabet af biodiversitet, men der mangler stadig noget, før Danmark er helt i mål. Foto: Claus Bjørn Larsen

Det her var de første skridt, men der skal formentlig mere til.

Ida Auken (R)
Miljøordfører og tidligere miljøminister

Selvom EU-Kommissionen nedsabler medlemslandenes håndtering af biodiversitetsproblemet i sin midtvejsevaluering, så er det dårlige resultat ikke lig med en manglende indsats fra Danmark.

Sådan lyder det fra Kirsten Brosbøl (S) og Ida Auken (R), der begge var miljøministre og har siddet med ansvaret i den periode, som Kommissionen netop har evalueret.

Kommissionens evaluering viste, at EU-landene er langt fra at stoppe tabet af biodiversitet i 2020 (se mere i faktaboks).

Dokumentation

I 2011 vedtog EU en biodiversitetsstrategi, der skal standse tabet af biodiversitet inden 2020. Som en del af strategien har Kommissionen halvvejs mod 2020 lavet en midtvejsevaluering.

Evalueringen tager udgangspunkt i landerapporter, som medlemslandene har sendt til FN's Biodiversitetskonvention. Kommissionen har samlet resultaterne for at danne et billede af, hvordan EU som helhed klarer sig. Der er ikke lavet sammenligninger af landene imellem.

EU's strategi er inddelt i seks delmål, der tager udgangspunkt i de globale 20 FN-mål for biodiversitet.

Der er sket få fremskridt, men overordnet set er der ingen betydelige fremskridt mod målet. Kommissionen efterlyser højere ambitioner fra medlemslandene, hvis målet skal nås inden 2020.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024