Jægere rystede over Friluftsrådet

NATUR: Danmarks Jægerforbund advarer mod Friluftsrådets forslag om mere adgang til naturen. Det vil stresse dyrelivet, lyder det fra forbundet, som dermed er på linje med landbruget og Skovforeningen.
Anders Jerking
Et fejlskud.
Sådan opfatter Danmarks Jærgerforbund Friluftsrådets forslag om at ændre reglerne, så befolkningen får mere adgang til naturen.

"Adgang til naturen skal ske på naturens betingelser og under hensyntagen til dyrelivets behov for fred i yngleperioderne. Friluftsrådets udokumenterede behov for mere adgang til naturen er skudt helt ved siden af," siger formanden for Danmarks Jægerforbund Ole Roed Jakobsen i en pressemeddelelse.

Diskussionen om adgang til naturen er blusset op igen, fordi Landbrug & Fødevarer sammen med Dansk Skovforening som beskrevet på Altinget har foretaget en meningsmåling om befolkningens holdning til adgangsreglerne. Målingen viste, at 94 procent af de adspurgte var tilfredse med mulighederne for at færdes i naturen. På den baggrund konstaterede de to organisationer, at der ikke var grund til at ændre reglerne. Den konklusion afviste Friluftsrådet imidlertid med den begrundelse, at befolkningen ikke kender reglerne og derfor ikke kan forholde sig til, om de er gode nok.

Nu melder Jærgerforbundet sig i diskussionen med en advarsel om, at mere adgang uden for stier og veje vil skade dyrelivet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024