Her er sundhedsministerens lovprogram

DOKUMENTATION: Regeringen har fremlagt sit lovprogram for det kommende folketingsår. Se, hvad der står på sundhedsminister Astrid Krags (SF) dagsorden.
Redaktionen
Som traditionen byder fremlagde regeringen sit lovprogram for det kommende folketingsår i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag.

Her kan du læse, hvad der er på programmet på sundhedsområdet.

Ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet (Gennemførelse af dele af direktiv 2011/24/EU om patientrettigheder i forbindelse med grænseoverskridende sundhedsydelser mv.) (Okt I)
Lovforslaget implementerer direktiv 2011/24/EU om patientrettigheder i forbindelse med grænseoverskridende sundhedsydelser. Direktivet vedrører, hvilke sundhedsydelser en borger kan benytte i andre EU-lande med offentlig finansiering fra bopælslandet, og hvilke betingelser der knytter sig hertil.

Ændring af lov om kunstig befrugtning i forbindelse behandling, diagnostik og forskning mv., vævsloven, børneloven og lov om børns forsørgelse (Assisteret reproduktion som terminologi, dispensationsmulighed vedr. opbevaringstid for æg, samtykke til behandling samt udvidelse af kredsen af ansvarlige for indberetning af alvorlige uønskede hændelser og bivirkninger i form af genetisk sygdom mv.) (Okt I)
Lovforslaget vedrører en ændring af lovens terminologi fra "kunstig befrugtning" til "assisteret reproduktion", dispensationsmulighed i forbindelse med forlængelse af frysetid for nedfrosne æg samt justering af samtykkereglerne bl.a. som konsekvens af ændringerne af børneloven om medmoderskab mv., jf. L 207 2012/13. Det foreslås endvidere at udvide vævslovens krav om indberetning af genetisk sygdom hos et barn født ved hjælp af sæd eller æg fra donor ("alvorlig bivirkning") og hos en donor af sæd eller æg ("alvorlig uønsket hændelse") til at omfatte sundhedspersoner, der har barnet eller den voksne i patientbehandling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024