Om  
Mads Albertsen

Frontløber i corona-forskning vinder royal pris

Mads Albertsen stod i spidsen for meget forskning under covid 19-pandemien, og nu vil han undersøge flere bakterier og vira - faktisk de resterende 99 procent, videnskaben ikke ved noget om endnu. Derfor er han tildelt Hendes Majestæt Dronning Margrethes videnskabspris.

"Der er få ting i videnskab, der er så permanente, og som er fundament for så mange andre essentielle processer på vores klode og dagligdag som bakterierne," udtaler Mads Albertsen i en pressemeddelelse.
"Der er få ting i videnskab, der er så permanente, og som er fundament for så mange andre essentielle processer på vores klode og dagligdag som bakterierne," udtaler Mads Albertsen i en pressemeddelelse.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Professor og virolog Mads Albertsen tildeles Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskabs videnskabspris for sit arbejde med kortlægning af varianter under covid 19-pandemien og sine ambitioner for kortlægning af bakteriearter.

"Vi kender arvematerialet for under én procent af alle bakteriearter i naturen – selvom de har indflydelse på alt, lige fra vores sundhed til den biobaserede økonomi og vores klima," udtaler Mads Albertsen i en pressemeddelelse, og uddyber:

Jeg er meget stolt! Det er en fantastisk anerkendelse af min forskningsgruppes arbejde gennem de sidste mange år.

Mads Albertsen
Professor, Aalborg Universitet

"Jeg er meget stolt! Det er en fantastisk anerkendelse af min forskningsgruppes arbejde gennem de sidste mange år. Og så er det også en unik pris, fordi jeg kan dele dagen med familie og venner. Det ser jeg meget frem til."

Mads Albertsen er uddannet civilingeniør, og er i dag professor ved Institut for Kemi og Biovidenskab, Aalborg Universitet, hvor han leder forskningsgruppen Albertsen Lab.

Selvom hans mål om at kortlægge alle bakteriearter er ambitiøst, mener han, at det er realistisk:

"Der er få ting i videnskab, der er så permanente, og som er fundament for så mange andre essentielle processer på vores klode og dagligdag som bakterierne – og jeg mener, at vi sammen kan kortlægge dem alle i løbet af de næste 10 år," udtaler han.

Overrækkelsen af den 100.000 kroner store pris finder sted 10. april ved en ceremoni i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Prisen overrækkes af Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Albertsen

Forsker, virologi og professor MSO, Institut for Kemi og Biovidenskab, Aalborg Uni., adm. direktør for DNASense
civilingeniør, kemi og bioteknologi

0:000:00