Venstre vil investere i fagligt svage elever

FOLKESKOLE: Venstre er klar til at bruge flere penge på at sende fagligt udfordrede elever på særlige turboforløb. I Odense har det medført markante løft af elevernes faglighed – og nu går København også i gang.

I København  er det især drengene, der har behov for særlige forløb for at få et løft i fagligheden – og en stor del af dem er drenge af anden etnisk herkomst end dansk.
I København  er det især drengene, der har behov for særlige forløb for at få et løft i fagligheden – og en stor del af dem er drenge af anden etnisk herkomst end dansk.Foto: colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Vi har i alt for mange år været for berøringsangste over for at tage fat i dem, der virkelig har de faglige udfordringer. 

Pia Allerslev (V)
Børne- og ungdomsborgmester i København
Fakta
"Der er ikke tale om et integrationsprojekt, men et enestående tilbud til drenge, som vil lave en personlig investering i et fagligt løft," hedder det i et notat fra Børne- og Ungdomsforvaltningen i København om KøbenhavnerAkademiet, der nu etableres i samarbejde med Bikubenfonden og Løkkefonden. 
Netop nu er kommunen i gang med at vælge 100 drenge ud fra 13 skoler. Drengene rekrutteres bl.a. ud fra en forventning om, at de har energien og engagementet til at yde den særlige indsats, der skal til for at rykke sig fagligt. Til september skal de 100 drenge deltage i en camp med fagligt stærke og metodisk sikre lærere – og tilbage på deres hjemskoler skal de indgå i særlige hold, hvor det skal sikres, at de fastholder deres fremskridt og kan bruge nye læringsteknikker i de øvrige fag.

Venstre er klar til at investere langt flere penge i at gøre landets fagligt svageste elever i folkeskolen dygtigere, så de kan indhente noget af det forsømte.

Det skal ses i lyset af, at mere end hver syvende elev forlader folkeskolen uden at kunne læse tilstrækkeligt godt til at klare sig i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet.

Derfor ønsker Venstre at sende folkeskolens mest fagligt udfordrede elever på særlige turboforløb eller lynkurser, hvor de over nogle uger arbejder intenst med de bedste faglige værktøjer og samtidig også fokuserer på sociale og personlige kompetencer.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024