Aaja Chemnitz Driefer
 svarer 
Jeppe Bruus

Vil ministeren redegøre for statsafgiften på lystfartøjsforsikringer, og herunder om afgiften, som udgør 1 pct. af forsikringssummen, også bliver pålagt bådejere bosiddende i Grønland?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Grønlandsudvalget, Spørgsmål 42

Vil ministeren redegøre for statsafgiften på lystfartøjsforsikringer, og herunder om afgiften, som udgør 1 pct. af forsikringssummen, også bliver pålagt bådejere bosiddende i Grønland?

Svar fra torsdag den 2. maj 2024

Reglerne om lystfartøjsforsikringsafgiften fremgår af lov om afgift af lystfartøjsforsikringer (lystfartøjsforsikringsafgiftsloven).

I henhold til lystfartøjsforsikringsafgiftsloven er der afgift på forsikringer af lystfartøjer af enhver art, som er hjemmehørende i Danmark, jf. § 1. Et lystfartøj anses for at være hjemmehørende i Danmark, når et af nedenstående punkter er opfyldt:

• Lystfartøjet er optaget i det danske skibsregister, selv om lystfartøjet udelukkende benyttes til sejlads uden for dansk toldområde

• Lystfartøjet ejes af en person bosiddende i toldområdet og er forsikret for sejlads inden for dette område

• Lystfartøjet ejes af en person bosiddende uden for toldområdet, men hvor reglerne for told- og afgiftsfri indførsel ikke længere er opfyldt

• Lystfartøjet leases af en person bosiddende i toldområdet og er forsikret for sejlads inden for dette område.

Det danske toldområde omfatter de danske landområder og søterritoriet samt luftrummet herover. Færøerne og Grønland er ikke omfattet heraf.

Hvad angår lovens anvendelsesområde kan det oplyses, at loven ikke gælder Færøerne og vil dog kunne være omfattet af afgiften, såfremt lystfartøjet anses for at være hjemmehørende i Danmark, jf. punkterne ovenfor.

For en nærmere redegørelse om reglerne henvises til Den juridiske vejledning E.A.6.2.2.

0:000:00