Skolepraktik er en nødløsning

PRAKTIKPLADSER: Manglen på arbejdskraft spøger stadig i kulissen og er DA's bedste argument for, at virksomhederne skal tage lærlinge ind, siger chefkonsulent i DA, Simon Neergaard-Holm.
DA har fokus på ikke alene at skabe nye praktikpladser i erhvervslivet, men også bibeholde dem, der allerede eksisterer.
DA har fokus på ikke alene at skabe nye praktikpladser i erhvervslivet, men også bibeholde dem, der allerede eksisterer.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Vi forventer, at vi nu går ind i en periode, hvor virksomhederne begynder at tænke fremad igen, fordi de kan se, de får brug for arbejdskraften om få år. Vi gentager det samme budskab i vores rådgivning igen og igen. Det er ris til egen røv, hvis de ikke er tilstrækkeligt hurtige.

Simon Neergaard-Holm
Chefkonsulent, DA

Op mod 3000 af undervisningsminister Bertel Haarders (V) nye praktikpladser bliver skolepraktikpladser og pladser i det regionale og kommunale system. Men en god sjat skal stadig findes i det private erhvervsliv. Dansk Arbejdsgiverforening har fokus rettet mod både at skaffe nye pladser, men også bibeholde de eksisterende, siger chefkonsulent Simon Neergaard-Holm.

"Vi vil have genbesat de praktikpladser, som udløber. Vi har aftalt med regeringen, at vi stimulerer erhvervsskolerne til at opsøge de enkelte virksomheder og tale med ham, der har ansvaret for at genbesætte pladsen, for på den måde at holde skruen i vandet," siger Simon Neergaard-Holm, der ellers frygter, at virksomhederne overvejer ikke at ansætte en ny lærling, når den anden står med svendebrevet i hånden.

Klog af skade
Fokus er dog også på de virksomheder, der ikke har en lærling, selvom de før har haft det, og Simon Neergaard-Holm oplever, at virksomhedslederne er lydhøre. De har lært af højkonjunkturens mangel på hænder.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024