Arbejdsdirektoratet taber endnu en sag

PENSION: Igen må Arbejdsdirektoratet rette ind efter en dom fra Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg og bede a-kasserne om at ændre praksis. Det er dog stadig usikkert, om mænd og kvinder får lige stor kompensation.
Marie Dissing Sandahl
Efterlønsmodtagere med en pensionsordning kan nu ånde lettet op. For en afgørelse i Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg omgør endnu en gang Arbejdsdirektoratets praksis. Det betyder, at efterlønsmodtagere kun skal have modregnet statens kompensation for en ændring i pensionsskatteloven fra 2007 (den såkaldte PAL-kompensation) ud fra et sindrigt regnestykke om forventet levetid. Modsat tidligere, hvor det var det fulde beløb.

Den nye afgørelse betyder, at a-kasserne skal genbehandle alle berørte sager og udbetale det skyldige beløb. Dog kan a-kasserne ikke påbegynde arbejdet, for det er ifølge Arbejdsdirektoratet stadig uklart, hvordan den forventede levetid skal beregnes. Der er nemlig forskel på den forventede levetid for kvinder og mænd.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024