Ekspert: Reformer truer den danske model

REFORMER: Arbejdsmarkedsreformerne truer med at undergrave den danske model, mener lektor ved Aalborg Universitet, Flemming Larsen, som advarer mod sydeuropæiske tilstande på det danske arbejdsmarked.
Regeringen er med arbejdsmarkedsreformerne ved at save i alle tre ben på den danske model på samme tid. Det mener lektor på Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet, Flemming Larsen, som advarer mod, at vi er på vej mod sydeuropæiske tilstande på arbejdsmarkedet.

Før krisen i 2008 blev Danmark af The Economist kåret til det land, hvor det var mest attraktivt at placere en virksomhed. Men den position risikerer vi at sætte over styr, hvis vi ændrer på de grundlæggende principper i den danske model, mener Flemming Larsen.

"Regeringen fjerner sikkerhedsforanstaltninger ved at forkorte dagpengeperioden, lave en førtidspensionsreform og afskaffe efterlønnnen," siger han og tilføjer:

"Det kan få uoverskuelige konsekvenser."

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024