A-kasser klar til at sagsøge Beskæftigelsesministeriet

SAMRÅD: Inger Støjberg (V) vil ikke refundere a-kassernes udgifter i del to af den såkaldte efterløns-feriepengesag. Det er en principiel sag, mener ministeren. A-kasserne overvejer sagsanlæg mod ministeriet.
På grund af et hul i lovgivningen har 2200 efterlønsmodtagere fået udbetalt feriepenge, men Beskæftigelsesministeriet nægter at refundere a-kasserne, selvom de gjorde det ved en lignende sag i 2007.
På grund af et hul i lovgivningen har 2200 efterlønsmodtagere fået udbetalt feriepenge, men Beskæftigelsesministeriet nægter at refundere a-kasserne, selvom de gjorde det ved en lignende sag i 2007.Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

For mig er det principielt. Den første sag er der hjemmel til gennem aktstykket, og det er der ikke i den nye sag. Og jeg har ikke til sinds til at gennemføre et nyt aktstykke.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister

A-kasserne får ikke en krone af beskæftigelsesministeren. Det slog hun fast på et samråd i Finansudvalget, som den langstrakte disput mellem Beskæftigelsesministeriet og a-kasserne igen er nået frem til.

A-kasserne mener selv, at de mangler at få refunderet omkring 20 millioner kroner af Beskæftigelsesministeriet for en række udbetalinger til cirka 2200 efterlønsmodtagere. Udbetalingerne kunne ske, fordi der var opstået et hul i lovgivningen, så personer på den såkaldte "gamle" efterløn også havde haft mulighed for at få udbetalt feriepenge.

En problematik, der ifølge a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, har en slående lighed med den tidligere sag om efterløn og dagpenge, hvor Beskæftigelsesministeriet for tre år siden endte med at punge ud med cirka 545 millioner kroner til a-kasserne som kompensation.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024