Analyse af 
Rasmus Dahl Løppenthin

Afslutningsdebat om pensionsalder viste, hvor dybe sprækkerne er blevet mellem S og SF

Christian Rabjerg Madsen grillede ved Folketingets afslutningsdebat Pia Olsen Dyhr på grund af partiets "zig-zag"-kurs i spørgsmålet om stigende pensionsalder. Debatten viste, at afstanden mellem S og SF er øget i denne valgperiode. Derfor venter der folkesocialisterne svære beslutninger, hvis partiet får mulighed for at gå i regering.

I seneste valgperiode var S og SF et tæt makkerpar i dansk politik. Men afstanden mellem partierne er vokset.
I seneste valgperiode var S og SF et tæt makkerpar i dansk politik. Men afstanden mellem partierne er vokset.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Fem timer inde i Folketingets afslutningsdebat var Pia Olsen Dyhr færdig med sin partiledertale og var nu klar til at parere spørgsmål fra salen. Og det første spørgsmål, som kom fra Socialdemokratiets Christian Rabjerg Madsen, illustrerede, at det var i en anden politisk tidsregning, at S og SF var de tætteste allierede på Christiansborg. 

Socialdemokratiets politiske ordfører gik nemlig straks i gang med at grille Pia Olsen Dyhr om partiets linje i forhold til pensionsalderen. 

Her opridsede han, at SF ikke gik med i velfærdsforliget fra 2006, men alligevel stemte for en stigende pensionsalder i 2011. Christian Rabjerg Madsen fremhævede også, hvordan Pia Olsens Dyhrs partifælle Karsten Hønge gentagne gange har udtrykt skepsis over for at lade pensionsalderen stige, ligesom han over for Politiken har betegnet gevinsterne fra velfærdsforliget som “Matadorpenge”. Omvendt har Pia Olsen Dyhr selv åbnet for at lade pensionsalderen stige. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024