Ansatte i virksomheder udfylder blanketter - dagen lang

ARBEJDSFORDELING: Registrering og kontrol kræver så meget tid, at virksomheder på arbejdsfordeling har ansatte, der ikke laver andet. S vil forenkle reglerne, men Støjberg mener ikke, reglerne er for bureaukratiske.
På grund af ordrenedgang er mange virksomheder gået på arbejdsfordeling. Men virksomhederne bliver overraskede over bureaukratiet, der følger af en arbejdsfordeling.
På grund af ordrenedgang er mange virksomheder gået på arbejdsfordeling. Men virksomhederne bliver overraskede over bureaukratiet, der følger af en arbejdsfordeling.Foto: colourbox.com
Torbjørn Næs Bertelsen

Hvis man kunne forlænge arbejdsfordelingen i det uendelige, ville man binde de ansatte til virksomheden med statsstøtte, og så vil der være andre virksomheder, som netop mangler disse medarbejdere.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister

Ansatte i danske virksomheder bruger al deres tid på at udfylde blanketter og formularer til indrapportering til det offentlige.

I en tid med økonomisk krise, hvor mange virksomheder er gået over til arbejdsfordeling, er kravene om dokumentation mellem virksomhederne og det offentlige intensiveret. Så meget, at flere virksomheder nu har ansatte, der ikke beskæftiger sig med andet end at tage sig af kontakten med det offentlige og få arbejdsfordelingen til at glide.

I Dansk Industri har man ikke et konkret overblik over omfanget af problemet, men chefkonsulent Thomas Qvortrup Christensen bekræfter tendensen.

"Vi hører om flere virksomheder, hvor man oplever et stort ekstraarbejde, når man kommer i kontakt med det offentlige beskæftigelsessystem. Det er naturligvis et problem, når medarbejdere er fuldt optaget af at udfylde blanketter. Når de er optaget af det, efterlader det naturligt nok mindre tid til, at de kan gøre det, de egentlig er ansat til," siger han.

Støjberg: Problemerne er overdrevet
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), mener ikke, reglerne er specielt bureaukratiske, og mener, problemerne er blevet overdrevet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024