Det siger 2020-planen om arbejdsmarkedet

DOKUMENTATION: Se her, hvad der står om vækst og job i regeringens 2020-plan. Af nye ting kan nævnes en ungepakke og øget fokus på offentligt ansattes arbejdstid og ansættelsesforhold.
Foto: Hasse Ferrold
Jørgen Skadhede
Her kan du få et overblik over, hvad der står om beskæftigelsespolitikken i regeringens nye 2020-plan. Altinget.dk har samlet et uddrag af de væsentligste punkter.

Her vil regeringen finde pengene
Sigtet med regeringens reformer, som frem mod 2020 skal øge arbejdsudbuddet svarende til 60.000 personer i job, er både at skabe øget beskæftigelse og vækst og samtidig skabe et øget årligt råderum i finanspolitikken på i alt 14 mia. kr. i 2020:

Skattereform. Regeringen vil fremlægge et udspil til en fuldt finansieret skattereform med en rimelig social balance, der markant sænker skatten på arbejdsindkomst. Reformen skal varigt styrke de offentlige finanser med 3 mia. kr. årligt.

Reform af førtidspension og fleksjob. Regeringen har i februar 2012 fremlagt et udspil til en reform af førtidspensions- og fleksjobordningen, der sigter på at mindske antallet af mennesker på overførselsindkomst, og som i 2020 kan styrke de offentlige finanser med ca. 2 mia. kr. årligt.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024