Før reform: Dobbelt så mange mister dagpenge allerede nu

DAGPENGE: Dobbelt så mange ledige mister nu dagpengene som i de foregående år. På en måned har 371 mistet dagpengene, viser nye tal. Det sker, allerede inden reformen træder i kraft. Efter nytår bliver det meget værre, siger A-kasse-direktør.
Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede

Det er overraskende mange, der ryger ud nu allerede efter de gamle regler. Men det er kun et mildt forvarsel om, hvad vi kommer til at se, når de nye dagpengeregler slår igennem for fuld kraft til januar.

Verner Sand Kirk
Direktør i A-kassernes Samvirke
Allerede før reformen af dagpengene træder i kraft, mister dobbelt så mange danskere nu retten til dagpenge sammenlignet med de foregående år.

På fire uge fra midten af oktober til midten af november opbrugte 371 danskere deres ret til dagpenge. Det viser en ny opgørelse fra A-kassernes Samvirke. På månedsbasis er der tale om en fordobling sammenlignet med tidligere år.

Det sker allerede før, de nye dagpengeregler træder i kraft til nytår, hvor dagpengeperioden halveres fra fire til to år.

Krisen har nu varet i fire år
Fordoblingen af folk, der mister dagpengene, skyldes ifølge A-kassernes Samvirke og 3F's A-kasse en kombination af, at det nu er fire år siden, at krisen satte ind, og at stramningen af genoptjeningsreglerne allerede trådte i kraft i 1. juli 2012.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024