Førtidspensionister flytter fra Danmark

PENSION: Stadig flere danske førtidspensionister pakker tasken og tager pensionen med til udlandet, og siden sidste pensionsreform i 2003 er det blevet nemmere at få alle sine penge med til udlandet.
Siden årtusindskiftet har der været en kraftig stigning i antallet af danske førtidspensionister, der emigrerer, skriver Agenda idag. Ifølge tal fra Pensionsstyrelsen fik omkring 3350 personer udbetalt førtidspension i et andet land end Danmark i 2000, og i 2009 er det tal oppe over 4.750. Og i samme periode er antallet af førtidspensionister faldet med godt 25.000 alt i alt.

Men det kan også betale sig at flytte til udlandet, hvis man vælger rigtigt.

"Beløbet for en førtidspension givet efter den nye ordning fra 2003 udbetales med det samme beløb i Danmark som alle andre steder på kloden. Opfylder man ellers de krav, der er til at tage den med ud, så korrigeres der hverken op eller ned for leveomkostninger i andre lande," siger kontorchef i Pensionsstyrelsen Uffe Hermansen.

Verdensomspændende velfærd
Selv om førtidspensionisterne i høj grad har favoritlande, er de repræsenteret globalt i næsten 100 lande, viser en særkørsel fra Pensionsstyrelsen. Arbejdsmarkedsordfører for De Konservative, Helle Sjelle, er forundret.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024