Julesamtale med Peter Hummelgaard

JULESAMTALE: Socialdemokraternes Peter Hummelgaard lider af en form for permanent udlængsel og rejser derfor væk for at slappe af, når tiden tillader det. Og så har han stor respekt for finansminister Claus Hjort Frederiksen, selvom de er dybt uenige. Det afslører han i dagens kalenderinterview.

Foto: Pressefoto
Cecilie Gormsen
Fakta
Peter Hummelgaard Thomsen er født 17. januar 1983 i Tårnby.
Han blev valgt til Folketinget i 2015 i Tårnbykredsen. 
Han er uddannet jurist fra Københavns Universitet i 2012 og har indtil valget i juni arbejdet som politisk konsulent hos 3F.
Peter Hummelgaard Thomsen var fra 2008 til 2012 formand for Socialdemokraternes undgdomsparti, DSU, og har desuden skrevet bogen DeltagerDanmark i 2013.

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg er født og opvokset i Kastrup, hvor stort set alle er arbejdere. Jeg meldte mig ind i Socialdemokratiet og DSU kort før 2001-valget, fordi jeg ville gøre noget aktivt for, at Poul Nyrup kunne fortsætte som statsminister. Han havde gjort det godt, men jeg kunne også mærke, at flere og flere derhjemme begyndte at hænge DF-klistermærker op. Det opildnede mig til at slå et slag for det parti, jeg selv syntes, varetog områdets interesser bedst.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024