KL-formand: Behov for entydig forankring

INTERVIEW: Kommunernes jobcentre er i politisk modvind. Men hos kommunerne ser man optimistisk på muligheden for at beholde opgaven. Der er behov for en entydig forankring og en klar placering af ansvaret, siger formanden for KL's arbejdsmarkedsudvalg.
Jørgen Skadhede

Man bør gøre op med de seks ugers selvvalgt uddannelse og i stedet bruge ressourcerne på at få de ledige hurtigt i arbejde.

Jacob Bundsgaard (S)
Formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg
Fakta
Beskæftigelsesindsats til eftersyn

Altinget.dk sætter i de kommende måneder fokus på beskæftigelsesindsatsen. Den er i øjeblikket til et større politisk og fagligt eftersyn. Det såkaldte Carsten Koch-udvalg kommer med sine første anbefalinger i efteråret, og derefter vil regeringen komme med sit udspil til en reform.

I den forbindelse spørger Altinget.dk en række af de væsentligste aktører og eksperter på området om deres syn på en reform. I dag er det Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus og formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg.

Både fagbevægelsen og røde og blå partier på Christiansborg taler for, at a-kasserne skal spille en større rolle i beskæftigelsesindsatsen.

Men hos Kommunernes Landsforening (KL) taler man for det stik modsatte. De udskældte kommunale jobcentre bør i virkeligheden have et endnu større ansvar for indsatsen, end det er tilfældet i dag.

Trods den politiske modvind er der ikke synderlig bekymring hos KL for, at kommunerne ender med at miste opgaven med at stå for beskæftigelsesindsatsen. En opgave kommunerne overtog helt fra de statslige arbejdsformidlinger i 2009.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024