KL til regeringen: Sæt jobcentrene fri

JOBCENTRE: Kommunerne kritiserer beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for at skabe endnu mere bureaukrati, når hun vil lave regler for, hvordan jobcentre og socialforvaltninger skal samarbejde.
Foto: colourbox.com
Jørgen Skadhede

Det er paradoksalt, at unødigt firkantede regler om, hvordan kommunernes forvaltning skal indrettes, søges løst ved at indføre nye regler om, hvordan kommunale forvaltninger skal samarbejde.

Jacob Bundsgaard (S)
Formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg
Regeringen er på helt galt spor, når den vil lave regler for, hvordan jobcentre og socialforvaltninger skal samarbejde om de svageste kontanthjælpsmodtagere. I stedet bør regeringen skrotte den eksisterende regel om, at jobcentrene kun må fokusere på at få folk i arbejde og ikke på eventuelle sociale problemer.

Sådan lyder kritikken fra Kommunernes Landsforening (KL), efter beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i sidste uge her på Altinget.dk varslede en ny kurs i indsatsen over for de svageste ledige.

På baggrund af en evaluering af jobcentrene overvejer beskæftigelsesministeren at stille krav om, at kommunerne skal etablere én plan for alle borgere på tværs af jobcenter og socialforvaltning.

Det skal gøre op med silotænkning i kommunerne og sørge for en bedre og mere koordineret indsats, så socialt udsatte borgere ikke bliver kastebold mellem kommunernes forskellige forvaltninger. Den målsætning er kommunerne enige i. Men KL er lodret uenig i metoden til at nå målet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024