Ledige slipper for sanktioner på grund af it-bøvl

GENSTART: Nyt it-system fra KMD skabte fra starten af året store problemer på jobcentre. Beskæftigelsesministeren har gjort skaden op og uddeler røfler til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

It-bøvl har siden nytår spændt ben for beskæftigelsesindsatsen på mange af landets jobcentre. Problemerne har også været til ulempe for ledige, mens andre er gået fri af rådighedssanktioner. Det er ministeren ikke tilfreds med.
It-bøvl har siden nytår spændt ben for beskæftigelsesindsatsen på mange af landets jobcentre. Problemerne har også været til ulempe for ledige, mens andre er gået fri af rådighedssanktioner. Det er ministeren ikke tilfreds med.Foto: Colourbox
Søren Elkrog Friis

2015 startede rigtig dårligt for størstedelen af de kommunale jobcentre. Indførelsen af et nyt it-system fra KMD kom mildeste talt slingrende fra start.

Samtidig blev der foretaget en stor konvertering af data fra kommunale it-systemer til det fælles datagrundlag i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som også var plaget af fejl og forsinkelser.

Resultatet var, at mange jobcentrene måtte arbejde i blinde i de første tre-fire måneder af 2015. Det er har skabt store fejl og forsinkelser i kommunikationen mellem jobcentre og a-kasser.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024