LO og FTF: Stop misbrug af løntilskud

LØNTILSKUD: Misbrug af løntilskudsjob er uacceptabelt, mener LO og FTF, som kræver, at lovgivningen bliver ændret. Inger Støjberg (V) nedtoner problemets omfang, men åbner op for at se på sagen.
LO's næstformand Lizette Risgaard vil have beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at lave lovgivningen på området om.
LO's næstformand Lizette Risgaard vil have beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at lave lovgivningen på området om. Foto: Pressefoto

Vi kan ikke under nogen omstændigheder acceptere, at vores overenskomster bliver underbudt på den måde på det offentlige arbejdsmarked, fordi de her personer burde ansættes ordinært og få løn i helhold til overenskomsten.

Lizette Risgaard
Næstformand, LO
På et år er antallet af danskere i løntilskudsjob fordoblet. De faglige hovedorganisationer LO og FTF mener, at en del af stigningen skyldes, at kommunerne fyrer ordinært ansatte af fordøren og erstatter dem med personer i løntilskudsjob af bagdøren.

Derfor opfordrer LO beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at ændre på lovgivningen.

"Det har aldrig været meningen, at løntilskudsordningen kunne eller måtte misbruges på den måde, som det sker i dag. Vi vil under ingen omstændigheder acceptere, at folk, som burde få en normal løn, kommer ud i løntilskudsjob," siger næstformand Lizette Risgaard og fremhæver, at ministeren bør sidestille løntilskudordningerne i den private og offentlige sektor.

Og det er FTF's formand, Bente Sorgenfrey, enig i.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024