Mette F: En bunden opgave at få mest ud af pengene

INTERVIEW: Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ikke sætte tal på, hvor mange penge regeringen forventer at spare på en reform af beskæftigelsesindsatsen. Men det er en bunden opgave at få mest ud af pengene.
Jørgen Skadhede

Der mangler milliarder af kroner for at få regeringens økonomiske 2020-plan til at hænge sammen. Men beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afviser at sætte tal på, hvor mange penge regeringens bebudede reform af beskæftigelsesindsatsen skal kaste af sig.

Regeringen har netop nedsat et udvalg til at kulegrave beskæftigelsesindsatsen. Men store besparelser skal ikke være drivkraften for udvalget, siger ministeren. Kun en belejlig sidegevinst.  

"Det, der styrer udredningen, er ønsket om at få en bedre beskæftigelsesindsats. Lykkes vi med det, så giver det også en gevinst for samfundsøkonomien, når folk bliver flyttet fra arbejdsløshed til beskæftigelse," siger Mette Frederiksen. 

Dokumentation

Det skal udvalget undersøge

- Hvordan sikres en beskæftigelsesindsats, der hjælper de ledige hurtigst muligt i varig beskæftigelse?

- Hvordan sikres en meningsfuld beskæftigelsesindsats, der tager udgangspunkt i den enkelte lediges behov - uden at svække princippet om, at ledige skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet?

- Hvordan kan samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre styrkes, herunder hvordan sikres et optimalt jobmatch, fx så virksomhederne får den mest kvalificerede arbejdskraft, og ledige kommer i varig beskæftigelse?

Udvalgets arbejde bliver opdelt i to faser og munder ud i to rapporter. Første del belyser indsatsen for ledige, der er parate til at komme i job. Anden del omfatter de ikke arbejdsmarkedsparate.

Den første rapport og udredningens anbefalinger ventes klar i efteråret 2013, mens den anden rapport efter planen er færdig i efteråret 2014.

Udvalgets medlemmer

Formand: Carsten Koch: Tidligere skatte- og sundhedsminister og nuværende formand for Beskæftigelsesrådet.

Michael Rosholm: Professor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet og tidligere vismand.

Per Kongshøj Madsen: Professor ved Aalborg Universitet og leder af Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA). Desuden formand for Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd.

Vibeke Jensen: Beskæftigelseschef i Aarhus Kommune, tidligere medlem af Arbejdsmarkedskommissionen.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024