Regeringen godt halvvejs i mål på beskæftigelsesområdet

DOKUMENTATION: Trods mange reformer af arbejdsmarkedet det seneste år, så er regeringsgrundlaget bestemt ikke udtømt. Af 17 selvstændige målsætninger mangler regeringen endnu at få 6 tiltag på plads.
Der ligger fortsat en del sager med politisk sprængstof på beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) bord, før regeringsgrundlaget er opfyldt.
Der ligger fortsat en del sager med politisk sprængstof på beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) bord, før regeringsgrundlaget er opfyldt.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede

De fleste og de største reformer er på plads. Lavere skat på arbejde og reformer af kontanthjælp, fleksjob og førtidspension. Men alligevel er Thorning-regeringen fortsat kun godt halvt i mål med målsætningerne på beskæftigelsesområdet fra regeringsgrundlaget.

Her snart halvvejs inde i valgperioden er 10 ud af 17 selvstændige punkter i regeringsgrundlaget helt eller delvist gennemført. Et enkelt punkt, trepartsaftalen, er helt droppet, mens seks tiltag endnu mangler at blive ført ud i livet, viser Altinget.dks gennemgang af regeringsgrundlaget.  

Den største af de manglende reformer er uden tvivl reformen af aktiveringsindsatsen, som Carsten Koch-udvalget skal komme med anbefalinger til i efteråret.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024