Skatteminister er sikker på næse

MOMS & SKAT: Kristian Jensen (V) kan vide sig sikker på at få en næse for sin fremgangsmåde i sag om udskydelse af virksomhedsmoms. VK erkender, den er gal.
Torbjørn Næs Bertelsen
Fakta

Fakta: 

Skatteministerens handlinger vurderes at være i strid med Grundlovens § 22. 

»§ 22. Et af Folketinget vedtaget lovforslag får lovskraft, når det senest 30 dage efter den endelige vedtagelse stadfæstes af kongen. Kongen befaler lovens kundgørelse og drageromsorg for dens fuldbyrdelse.«

For at afgøre, hvilket tidspunkt lovgivningsmagten kan fastsætte for en lovs ikrafttræden, kan det være hensigtsmæssigt at sondre mellem to problemstillinger:

a) Det tidspunkt, fra hvilket myndighederne kan anvende loven (håndhævelsestidspunktet), og

b) Det tidspunkt, fra hvilket kendsgerninger afføder retsvirkninger i overensstemmelse med loven (gyldighedstidspunktet).

Det antages, at en lov først kan håndhæves, når den er vedtaget, stadfæstet og kundgjort.«

Regeringen har for længst erkendt, at den ikke kan undgå, at skatteminister Kristian Jensen (V) får en næse. Nu er spørgsmålet bare, hvor stor næsen skal være.

Folketingets partier i Udvalget for Forretningsorden er gået i gang med at arbejde med en beretning, som skal udtale kritik af skatteministerens håndtering af en sag om udskydelse af virksomhedsmoms og -skat.

Skatteministeren tillod sig sidst i februar at indrykke annoncer i landets dagblade med det budskab, at virksomhederne, der egentlig skulle betale deres moms og skat, ikke behøvede gøre det. Det kunne de undgå, fordi regeringen havde en aftale med Dansk Folkeparti om at udskyde moms og skat for virksomheder.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024