Thornings integrations-slagnummer nåede ikke i mål

BREMSET: Hverken regeringens integrationsplan, en jobbonus eller ID-kort på landets byggepladser nåede gennem lovmøllen, inden valget kom. Få overblik over alle de lovforslag, der nu ligger stille, her.

I statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale fremlagde hun regeringens planer om en ny integrationsindsats. Men ligesom med en række andre forslag på beskæftigelsesområdet, er den blevet bremset af valgkampen.
I statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale fremlagde hun regeringens planer om en ny integrationsindsats. Men ligesom med en række andre forslag på beskæftigelsesområdet, er den blevet bremset af valgkampen.Foto: Facebook
Michael Hjøllund

”Denne gang skal det lykkes.”

Sådan lød det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun i sin nytårstale fremlagde regeringens plan om en ny integrationsindsats for flygtninge og indvandrere.

En ekspertgruppe blev bedt om at fremrykke sine anbefalinger, og et lovforslag blev i al hast fremsat i Folketinget uden at have et flertal bag sig. Men da Thorning onsdag udskrev folketingsvalg, satte hun et endegyldigt punktum for regeringens bestræbelser på at nå i mål med forslaget i indeværende regeringsperiode.

Dokumentation

Når der er valg til Folketinget, går alt lovgivningsarbejde på Christiansborg i stå.

Alle love, der er i gang med at blive behandlet, skal derfor genfremsættes efter valget, hvis de skal gennemføres. Bliver forslagene ikke aktivt genfremsat, forsvinder de dermed ud af lovgivningsarbejdet.

Under valget er også udvalgsarbejdet sat på pause. Det vil sige, at der eksempelvis ikke kommer nye minister-svar til Folketinget, der heller ikke kan stille spørgsmål til ministrene.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024