Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Jeppe Bruus

Hvad ville provenuet have været på, hvis man erstattede tonnageskatteordningen med almindelig selskabsskat?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Skatteudvalget, Spørgsmål 440

Vil ministeren oversende en oversigt over, hvad provenuet ville have været på, hvis man erstattede tonnageskatteordningen med almindelig selskabsskat? Oversigten bedes strække sig ti år tilbage, og bedes besvaret i skemaform. Ministeren bedes både opgøre det umiddelbare provenu samt provenuet efter adfærd og tilbageløb.

Svar fra mandag den 6. maj 2024

Rederier er generelt underlagt en lempeligere selskabsbeskatning via tonnageskatteordningen. Den lempeligere beskatning (skatteudgiften) består i, at tonnageskatten typisk er lavere end den almindelige selskabsskat.

I tabel 1 fremgår den skønnede skatteudgift vedrørende tonnagebeskatning.

Skatteudgiften er regnet som et skøn for den skat rederierne skulle have betalt såfremt tonnageordningen ikke eksisterede, fratrukket den betalte tonnageskat. Skønnet er baseret på data for rederierne egenkapital, hvor det er lagt til grund at være en gennemsnitlig normalforrentning på ca. 4 pct. p.a. og en selskabsskattesats på 22 pct. En detaljeret gennemgang af den beregnede skatteudgift kan findes i notatet ”Lempeligere beskatning af rederivirksomhed (tonnageskatten)” på Skatteministeriets metodehjemmeside.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024