Thorning: Jeg vil savne Søvndal

AFSKED: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil savne Villy Søvndal. Han er en af de store skikkelser i dansk politik, mener hun.
Anders Jerking

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har stor forståelse for Villy Søvndals (SF) beslutning om at stoppe som udenrigsminister.

”Det er vigtigt at tage hensyn til sit helbred og sin familie. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg vil savne Villy Søvndal som minister. Han har været en utroligt arbejdsom og engageret udenrigsminister, som vi skylder en stor tak,” udtaler Thorning i en pressemeddelelse.

Hun pointerer, at Søvndal har stået i spidsen for udenrigspolitikken i en økonomisk svær tid, og i en tid, hvor danske soldater skulle trækkes tilbage fra Afghanistan.

Thorning og Søvndal arbejdede også tæt sammen i årene inden regeringsskiftet i 2011. Det samarbejde betegner Thorning som tæt og tillidsfuldt:

”At SF for første gang er med til at løfte regeringsansvaret, er ikke mindst Villy Søvndals store fortjeneste. Han er en af de store skikkelser i dansk politik,” udtaler Thorning-Schmidt. 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024